Nieuws…

Liefde & Kracht met Hella van der Wijst

Zin in een inspirerende avond?
Ben je toe aan positiviteit?
Wil je weten hoe sterk liefde is?

Kom dan 7 oktober naar ’t Kerkhuys in Spanbroek

Daar staan mediavrouw Hella van der Wijst en kleinkunstenaar David Heijmans met hun theatertalkshow ‘Liefde & Kracht’ op het podium. Een fijne mix van verhalen, goede gesprekken aan de keukentafel en prachtige livemuziek. Cirkelend rond de woorden liefde, kracht, troost en humor wacht u een originele en inspirerende voorstelling.
Stap in het warme bad vol liefde en livemuziek dat Hella en David klaarzetten om je even in onder te dompelen.

2 Regionale gasten

Op de diepgravende manier waarop Van der Wijst al jaren gesprekken heeft op televisie (KRO De Wandeling, Ik mis je, Geloof en een Hoop Lihierefde) en in diverse bladen (Plusmagazine en Wandel.nl) ontvangt ze twee bekenden uit de regio aan haar keukentafel.
Onder wie huisvader én professioneel Triatlon Atleet Geert Schipper die meedeed aan de Paralympics in Tokio en Lida Berkhout-Konijn die op weer een andere manier weet wat liefde & kracht kunnen doen.

Tickets

Reserveer hier online tickets voor deze bijzondere avond.
Aanvang 20.00 uur. Tickets € 13.50.

Wereldlichtjesdag 2021

Bracht een golf van warm licht.
Online met elkaar verbonden… en tóch zo voelbaar dichtbij.

Wereldlichtjesdag 2022

Vindt plaats op zondag 11 december.
Samen met ritueelbegeleiders Mia Koelemeijer en Yvonne Heddes zijn we dit jaar weer live in ’t Kerkhuys te Spanbroek. Meer informatie over deze avond volgt spoedig.

Info en aanmelden

Wenst u informatie over Wereldlichtjesdag of wilt u zich aanmelden, stuur dan een berichtje naar info@marjonvanbaar.nl.

 

 

Linde als levensboom: de aftrap naar Samen op Pad

Bij de haven van Opmeer/Spanbroek is 5 maart door de burgemeester en kinder(loco)burgemeester een boom geplant. Als symbolische start van het project ‘Samen op pad’. Tevens vormt de boom de blijvende herinnering aan degenen die ons in deze Coronatijd zijn ontvallen en waaraan we geen gepaste aandacht hebben kunnen geven.

Komend najaar wordt in iedere kern van de gemeente Opmeer een boom geplant als blijvende plaats van samenkomst en blijvende herinnering aan een bijzondere periode, de Coronaperiode.

Herinneren, stilstaan en vooruitkijken

‘Samen op Pad’ is ontstaan na een oproep van wijlen burgemeester Nijpels waarin hij de inwoners van Opmeer heeft gevraagd om stil te staan bij de impact die de Coronaperiode in onze samenleving heeft gehad en na te denken hoe wij samen het leven kunnen vieren en in de toekomst zo optimaal kunnen samenleven.

Festival

Naar aanleiding van deze oproep is een groep enthousiaste inwoners uit alle acht kernen van de gemeente met elkaar in gesprek gegaan. Onder het motto: ‘Samen op pad: Opmeer herinnert, verbindt & kijkt vooruit’ kwamen daar tal van plannen uit. In het Pinksterweekend (4 en 5 juni) werd een festival georganiseerd waarin al die uiteenlopende activiteiten voor alle inwoners van Opmeer samenkwamen. 

Het weekend is door de deelnemers en vrijwilligers als warm en verbindend ervaren.

 

Thanatopraxie

Thanatopraxie is een vorm van opbaren waarbij het lichaam van de overledene tijdelijk wordt geconserveerd, voor de duur van de opbaring.
Het wordt ook wel ‘lichte balseming’ genoemd.

Na een thanatopraxie behandeling ziet de overledene er natuurlijker uit en voelt niet meer zo koud aan. Het lichaam neemt de temperatuur van de omgeving aan en zelfs bij warm weer kan een koelinstallatie achterwege blijven.

De behandeling is mogelijk in de thuissituatie, behalve als er obductie of donatie heeft plaatsgevonden. In dat geval zal de behandeling in een daartoe bestemde ruimte moeten geschieden.

Meer info op Afuitex.

Adres

Grosthuizen 102
1633 ER Avenhorn 

Contact